Izolatie cu celuloza

Izolatie cu celuloza ISOCELL, este un material izolant din fibre de celuloză care este produs din hârtie de ziar printr-o procedură optimă de reciclare. Deci, materialul de bază al lui ISOCELL este lemnul, ale cărui caracteristici excelente sunt cunoscute de milenii.

Izolatia cu celuloza ISOCELL nu este toxica, nu contine nici un fel de substanţe nocive, are moliciunea şi căldura lânii. Nu irită pielea, nici nu este agresivă şi din acest motiv este evaluată drept un termizolant simpatic.

Este binecunoscut faptul că printr-o bună izolaţie se economiseşte nu numai energia necesară încălzirii dar se protejează şi mediul înconjurător. Şi în cadrul producţiei izolaţia din celuloză ISOCELL este imbatabilă din punct de vedere ecologic. Comparativ cu alte materiale de izolaţie, cum ar fi polistirenul sau fibrele de sticlă, se consumă mult mai puţină energie primară în cadrul procesului de producţie. Comparativ cu polistirenul, el consumă o şesime şi comparativ cu fibrele de sticlă o treime.

CELE MAI BUNE VALORI DE TERMOIZOLARE
ISOCELL nu se caracterizează numai printr-o conductibilitate de căldură scăzută. Este cunoscut faptul că, dacă izolaţia este bună în punctul ei cel mai slab, atunci este vorba de o izolaţie de calitate.
Cu ajutorul izolaţiei ISOCELL pot fi umplute cele mai înguste spaţii şi fisuri, astfel încât se obţine o saltea de izolaţie fără rosturi, continuă, fără piederi de căldură.

Izolatie cu celuloza avantaje

Izolaţia din celuloză ISOCELL se impune tot mai mult şi în cazul protecţiei ignifuge faţă de materialele de izolaţie obişnuite. Acest lucru îl dovedesc verificările ignifuge efectuate cu succes la componentele de construcţie de la F30 până la F90. Având o clasă EN de B-s2-d0, izolaţia de celuloză ISOCELL a primit cele mai bune aprecieri pentru materiale de izolaţie ignifuge. Izolaţia din celuloză ISOCELL nu arde. Se carbonizează doar stratul exterior.

PROTECŢIE FONICĂ RIDICATĂ

În cazul unor verificări comparative au fost măsurate valori antifonice mai bune cu până la 7 DB la pereţii intermediari faţă de saltelele obişnuite din fibre.

SUNA ACUM PENTRU O OFERTA PERSONALIZATA : 0724 318 885 | MONTATOR AUTORIZAT

Izolatia din celuloza regleaza umiditatea

Izolaţia din celuloză ISOCELL este capabilă să preia umiditatea prin fibrele sale fără pierderea valorii de izolare şi să o redea în mod uniform.

Capacitatea deosebită de înmagazinare a umidităţii are efect de reglare climatică a spaţiului. În cazul asanării sau la sistemele acoperişurilor plane, fără aerisire posterioară, ISOCELL are efect de barieră contra umidităţii din punct de vedere fizic al construcţiei.

În plus, spre deosebire de saltelele din fibre obişnuite, densitatea aerului şi a vântului, în special în construcţia lemnului este considerabil mai bună. Luate în ansamblu, caracteristicile naturale ale fibrelor din celuloză în combinaţie cu tehnologia de suflare a ISOCELL-ului îndeplinesc cele mai ridicate cerinţe referitoare la climatul spaţiului de locuit şi la economisirea energiei.

PROTECŢIE EXCELENTĂ ÎMPOTRIVA ARŞIŢEI

ISOCELL nu se caracterizează numai printr-o conductivitate scăzută. Conductivitate termică λ 0,039 W/mk Este recomandata pentru izolarea termica si fonica a cladirilor cu structura din lemn (în special pentru constructiile cu consum redus de energie sau pasive), datorita propritatilor ignifuge si de protectie contra daunatorilor.

Capacitatea mare de înmagazinare a izolaţiei din celuloză ISOCELL permite o penetrare vizibil întârziată a căldurii solare. Chiar şi spaţiile din mansardă / podul casei rămân răcoroase până noaptea târziu, puteţi dormi liniştiţi. Aşa cum se poate stabili valoarea U în cazul termoizolaţiei, se poate calcula şi protecţia împotriva arşiţei. În cazul din urmă este vorba de o defazare. Defazarea PHI este durata în ore necesară unui val de temperatură, pentru a pătrunde din exteriorul unei părţi de construcţie în interiorul încăperii. Cu cât defazarea este mai mare, cu atât încălzirea sau răcirea interiorului clădirii este întârziată!

UNDE APLICAM TERMOIZOLATIA DIN CELULOZA ?

IZOLAREA SARPANTEI

Aceasta este metoda de prelucrare cea mai uzuală. Ea este utilizată la izolarea spaţiilor dintre căpriori în mansardă şi în pereţii cu montanţi. Fibrele de celuloză se îmbină între ele formând o pâslă şi se obţine un strat de termoizolaţie exact, fără rosturi şi care se tasează perfect.

IZOLAREA PODULUI

În cazul în care podul casei este nelocuit și nu se dorește încălzirea acelui spațiu, se recomandă izolarea tavanului dintre ultimul etaj și pod. de cele mai multe ori tavanele sunt alcătuite din grinzi între care există spații goale, care pot fi umplute cu materialul izolant. In cazul in care exzista o placa de beton se recomanda sistemul Woodyfix.

IZOLAREA PERETILOR

Injectarea celulozei cu presiune în interiorul structurilor de pereti se suflă cu ajutorul unui furtun, duze sau lănci. în aceasta tehnica, izolatia este suflata cu o presiune anume (reglabila în acord cu densitatea agreata de catre producator) în spatiile libere din interiorul elementelor de constructii, printr-un furtun flexibil si se autocompacteaza, rezultând o anvelopa exterioara etansa si omogena din punct de vedere termic si fonic.

SUFLARE UMEDĂ

Această tehnică este utilizată în zona verticală la construcţii deschise, cum ar fi de ex. pereţii de rezistenţă deschişi pe o parte (coşuri de instalaţii, pereţii intermediari). Procedura de suflare umedă este utilizată de asemenea la straturile de izolare fonică a planşeelor şi bolţilor. Clădirile declarate monumente de artă, unde nu este permisă modificarea faţadei exterioare, pot fi izolate prin această procedură.

Izolatia din celuloza este foarte versatila – cu ea se pot izola acoperisuri, poduri, pereti, pardoseli si tavane, inclusiv forme deosebite ca domuri, arcade, bolte sau beciuri de cladiri vechi.