Folia anticondens de diferite gramaje reprezinta una din principalele componente ale sistemului de invelitori pentru acoperis, si are un rol foarte important in etanseizarea acestuia.
Folia anticondens absoarbe cantitati de umezeala din spatiul de sub invelitoare si ii permite sa fie eliminata in siguranta direct in sistemul de drenaj. Dinspre exterior, folia anticoneds protejeaza in mod eficient termoizolatia de ploaie si zapada viscolita.
Folia anticondens este fabricata in asa fel incat o fata este permeabila la vaporicare se monteaza spre astereala, iar cealalta fata este impermeabila deoarece aceasta trebuie sa fie spre exterior, impiedicand intoarcerea umiditatii in structura acoperisului.
Ingineri nostri recomanda grosimea minima de 125 grame pe mp.
Rolul foliei anticondens
Utilizarea unor produse de buna calitate si montajul corect al acestora poate face diferenta intre un acoperis cu o durata de viata mai mare si unul care va avea nevoie de interventii. Folia anticondens este recomandata pentru a oferi protectie impotriva infiltratiilor cu apa in timpul constructiei si sa asigure, pe durata de viata a cladirii, ventilarea si preluarea condensului format.
Folia anticondens pentru acoperis are urmatoarele functii:
permite difuzia spre exterior (in spatiul dintre invelitoare-tabla si astereala) a vaporilor din structura materialului termoizolant al acoperisului sau a capriorilor, precum si a vaporilor acumulati accidental in acestia (din cauza unor deficiente in executarea barierei impotriva vaporilor – alta folie care se monteaza pe interior si protejeaza materialul termoizolant al acoperisului).
impiedica vaporii evacuati si transformati in condens sa intre inapoi in astereala sau in termoizolatie si faciliteaza evacueacuarea acestuia catre jgheaburi.
Montajul foliei anticonends
In functie de constructia acoperisului, folia se monteaza in fasii orizontale incepand de la streasina si terminand la coama, avand grija ca la imbinarile intre folii, acestea sa se petreaca minim 10 cm. Urmeaza montajul sipcilor verticale apoi montarea contrasipcilor.